Påmelding til STØH-fadderuka:

1. klasse:

Link til påmelding 1. klasse her:
https://fadderuka.sftoh.no/pamelding-bachelor/

4. klasse:

Link til påmelding 4. klasse her:
https://fadderuka.sftoh.no/pamelding-master/

 

I forkant av fadderuka 

Etter å ha meldt deg på fadderuken vil du få en telefon fra en av dine faddere og bli lagt til i deres gruppe på Messenger. Her vil det komme informasjon fortløpende gjennom fadderuka med ulike oppmøtetider og hvor man skal være. Hvis du er usikker eller lurer på noe er det bare å spørre fadderne dine. De har mange tips og triks, anbefaler derfor å være nysgjerrig og spørre i vei!

Pakkeliste
Her kommer en liste over antrekk det er lurt å pakke, dersom du er splitter ny student i Trondheim:

  • Alt av kostymer du har liggende hjemme
  • Ensfarget antrekk (Til lagfarger)
  • Laken; Til Toga fest. OBS ikke stretch!
  • Treningsklær
  • Badetøy
  • Finklær: Kjoler og dress
  • Sko du ikke er redd for å kaste

Aktivere deg i NTNU sine systemer. 
https://i.ntnu.no/ny-student

Immatrikulering og informasjon
Mandag 12. august er det immatrikulering og informasjon på skolen for (bachelor, årsstudium, og 1. året på integrert master). Dette starter med en velkomst på NTNU Handelshøyskolen klokken 12.30. Deretter går vi sammen til Gløshaugen for en felles immatrikulering klokken 14. 

Torsdag 17. august er det felles velkomst for alle 2-årige masterstudenter. Dette varer fra 13:00 til 13:30. Deretter vil de tre master-retningene splittes på tre rom, hvor dere vil få informasjon om deres eget studie fra studieprogramleder. Dette vil vare fra 13:45 til 14:45. Så vil alle møtes igjen kl. 15:00 for informasjon om fadderuken.

Etter dette vil du også få en grunnleggende informasjon om mye relevant for studiestart. Vi anbefaler at man kommer opp litt før studiestart slik at man rekker å slå seg til ro før fadderuka braker løs.

Ny student i Trondheim
Praktisk informasjon og tips om det å være ny student i Trondheim finner du her

Faddersjefen sine 10 tips til deg

1. Vær sosial og snakk med så mange du kan!

Første skoledag er spennende og man har ofte blandede følelser i magen, litt som da man begynte på ungdomsskolen og videregående. Man kjenner ingen og det kan oppleves litt skummelt. Jeg anbefaler deg å være en av «modige» som tar første steg og hilser på andre. Ett tips er legge til andre på snap, facebook eller instagram ganske tidlig, for da blir det lettere å huske navnene. Fadderuka er den mest sosiale perioden, og innsatsen du legger ned for å bli kjent med andre, kommer til å være gull verdt gjennom semesteret. 

2. Vær økonomisk

De fleste tror de klarer å være ganske økonomiske hvis de vil, men jeg har erfart at de fleste overvurderer disse ferdighetene. I denne perioden får man storstipend på ca. 23k fra Lånekassa og man føler seg som en konge hvor man blant annet har råd til Peroni, ost, og take-away. Man kan spare mye ved å planlegge middager og andre innkjøp. Maccern, Burger King, og ferdigpizza kan bli dyrt på sikt, og de pengene kan du heller bruke senere på sydentur eller kræsjkurs i eksamensperioden.

3. Spør medstudenter og faddere hvis det er noe du lurer på

I min fadderperiode opplevde jeg at det kom veldig mye informasjon som jeg ikke klarte å holde styr på. Man får masse informasjon som man skal huske i tillegg til mye annet sosialt som skjer. Det er ikke krise hvis man ikke husker alt, men det er en fordel å huske mest mulig, spesielt det som oppleves som mest relevant for deg! Faddere er der for deg og kan hjelpe! De kan svare på det meste.

4. Engasjer deg!

Studentverv er sosialt, det ser bra ut på CVen, og så er det utrolig gøy! De aller fleste studentverv er tilpasset til studiehverdagen, og man får vokst som person. Man kan for eksempel koordinere vinterkonferansen med statsministeren som gjest, være økonomiansvarlig for utvalg, eller så kan man gjøre som jeg har gjort, påta seg ansvaret for fadderuka.  Studentverv er en fin måte å teste ut hva man faktisk liker å gjøre, samtidig som man får et godt nettverk. 

5. Lær deg å strukturere hverdagen
Hverdagen blir så travel som man gjør den til. Hvis man ønsker å være sosial og samtidig gjøre det godt på skolen, er det gunstig å planlegge hverdagen. «Det handler om hvordan man leser, ikke hvor lenge man leser!» Det hjelper ikke å være fornøyd med å «lese» på skolen i 12 timer hvis man i realiteten bare har vært effektiv i 3 av de. 

 

6. Alle er forskjellig og jobber på ulike måter. Finn ut hva som fungerer best for deg! 
I starten vil mange gjøre det som er «vanlig», sitte i vrimla, kantina, eller lesesal og lese pensum fra side A til B utenom forelesning. Det er ikke nødvendigvis det som er best for din del. 
Hvis du lærer best ved å se på Youtube-videoer, lage tankekart eller diskutere pensum, så gjør det! Dårlig studieteknikk dreper motivasjon.
 
7. Ikke vær redd for å bruke andre bøker enn de som er pensum, eller læringsplattformer som er relevant!

Selvfølgelig vil bøkene til foreleserne være et godt utgangspunkt for å forstå pensum, men hvis man ikke helt forstår pensum så finnes det fortsatt håp! Alt kan forklares på ulike måter, det viktigste er at du finner en måte å forstå det på. Enkeleksamen og Khan Academy er noen eksempler på læringsplattformer som ofte gir forenklede forklaringer.

8. Aldri undervurder eksamensperioden

Det er selvfølgelig lurt å jobbe jevnt gjennom semesteret, men av erfaring er det vanskelig å unngå skippertak. Mennesker husker best på kort sikt og jobber ofte effektivt under tidspress. Dagene og ukene før eksamen er kritiske. Noen deler av pensum som er viktigere enn andre, og foreleseren vil ofte prioritere dette under eksamen. Det gjør at den ene lesedagen i eksamensperioden på et viktig tema kan være avgjørende for hvilken karakter du får. 

9. Begynn med eksamens-sett tidlig. 

Tidligere eksamensoppgaver er som regel en veldig god måte å forberede seg til eksamen på. Det gir også en oversikt over  viktige temaer som er relevant for din kommende eksamen. Her lønner det seg å begynne så tidlig som man kan. Jeg anbefaler å være ferdig med eksamens-sett tidlig, slik at man begynner på runde to i eksamensuka. Da stiller du godt forberedt. 

10. Spør elever i kullene over hvordan de gikk frem i de ulike fagene og om tips til hvordan du burde gå frem.
Alt det du skal gjennom, har vært gjennomgått. Her er det mange gode tips å få!